Cicle Formatiu de Grau Superior
Vitivinicultura
Aquests estudis capaciten per organitzar, programar i supervisar la producció vitícola i les operacions d’elaboració, estabilització i envasat de vins i derivats, aplicant els plans de producció, qualitat, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental, d’acord amb la legislació vigent.
- 2 cursos
- 2000 hores
- A distància
- Títol : IAA0 Viticultura
Relació de Mòduls Formatius/Hores i Modalitat
MÒDUL FORMATIU | HORES LECTIVES | *HORES PRÀCTIQUES | MODALITAT |
0077 Viticultura | 132 | 66 | semipresencial |
0078 Vinificacions | 132 | 99 | semipresencial |
0084 Comercialització i logística en la indústria alimentària | 66 | 33 | semipresencial |
0079 Processos Bioquímics | 99 | a distància | |
0081 Anàlisi Enològica | 99 | 53 | semipresencial |
0085 Legislació Vitivinícola i Seguretat Alimentària | 66 | 33 | semipresencial |
0080 Estabilització, criança i envasament | 99 | 99 | semipresencial |
0082 Indústries Derivades | 66 | 33 | semipresencial |
0083 Tast i cultura | 66 | 33 | semipresencial |
0086 Gestió de qualitat i ambiental en la indústria alimentària | 66 | 66 | semipresencial |
1713 Projecte Intermodular | 198 | a distància | |
1665 Digitalització aplicada als sectors productius | 33 | a distància | |
1708 Sostenibilitat aplicada al sistema productiu | 33 | a distància | |
1709 Itinerari personal per a l’ocupabilitat I | 99 | a distància | |
1710 Itinerari personal per a l’ocupabilitat II | 66 | a distància | |
Mòdul Professional Optatiu | 99 | a distància | |
0179 Anglès Professional | 66 | a distància | |
Tutoria | a distància |
*Les hores de pràctiques que apareixen en el quadre anterior son una repartició de les hores de pràctiques totals (515h.).
**Es realitzarà un seguiment online durant el curs.
Com hi puc accedir?
Poden accedir al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis i Vins les persones que compleixen algun dels requisits següents:
- Tenir el títol de Batxillerat o equivalent.
- Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
- Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
- Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP).
Sortides professionals
La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
- Tècnic o tècnica vitivinícola;
- Encarregat i encarregada de procés de destil·lació i rectificació;
- Encarregat i encarregada de recepció de mostos frescos i sulfitació;
- Supervisor o supervisora de columnes de destil·lació i concentració;
- Tècnic o tècnica en anàlisi sensorial.
- Encarregat o encarregada de la línia d’envasament de destil·lats, concentrat i vinagres;
- Encarregat i encarregada de l’envelliment i la criança del destil·lats i vinagres;
Sortides Acadèmiques
Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic/a de grau superior de vitivinicultura. La superació d’aquests estudis permet accedir:
- Qualsevol altre cicle formatiu de grau superior, en les condicions d’admissió que s’estableixin.
- Als ensenyaments conduents als títols universitaris de grau en les condicions que s’estableixin.
Notícies relacionades
Els alumnes becats tenen petits projectes vitícoles al Bages. El passat mes de juliol, l’acte de graduació de la primera...