Cicle Formatiu de Grau Superior
Vitivinicultura
Aquests estudis capaciten per organitzar, programar i supervisar la producció vitícola i les operacions d’elaboració, estabilització i envasat de vins i derivats, aplicant els plans de producció, qualitat, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental, d’acord amb la legislació vigent.
- 2 cursos
- 2000 hores
- A distància
- Títol : IAA0 Viticultura
Relació de Mòduls Formatius/Hores i Modalitat
Mòdul Formatiu | Hores | Modalitat |
M1. Viticultura** | 220h | a distància |
M2. Vinificacions** | 132h | a distància |
M3. Estabilització, criança i envasament ** | 165h | a distància |
M4. Anàlisi enològica** | 132h | a distància |
M5. Indústries derivades ** | 99h | a distància |
M6. Tast i cultura vitivinícola ** | 132h | a distància |
M7. Comercialització i logística en la indústria alimentària | 66h | a distància |
M8. Legislació Vitivinícola i Seguretat alimentària | 66h | a distància |
M9. Gestió de la qualitat i ambiental en la indústria alimentària | 66h | a distància |
M10. Processos bioquímics ** | 110h | a distància |
M11. Formació i Orientació Laboral (FOL) | 66h | a distància |
M12. Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE) | 66h | a distància |
M13. Projecte en la indústria vitivinícola | 297h | a distància |
M14. Formació en Centres de Treball (FCTs) | 383h | presencial |
Tutoria* | 66h | a distància |
*La UF de tutoria té una dedicació horària addicional al currículum i es distribueix en els dos cursos.
**Aquests mòduls formatius poden tenir sessions presencials recomanades, però de caràcter voluntari.
Com hi puc accedir?
Poden accedir al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis i Vins les persones que compleixen algun dels requisits següents:
- Tenir el títol de Batxillerat o equivalent.
- Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
- Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
- Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP).
Sortides professionals
La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
- Tècnic o tècnica vitivinícola;
- Encarregat i encarregada de procés de destil·lació i rectificació;
- Encarregat i encarregada de recepció de mostos frescos i sulfitació;
- Supervisor o supervisora de columnes de destil·lació i concentració;
- Tècnic o tècnica en anàlisi sensorial.
- Encarregat o encarregada de la línia d’envasament de destil·lats, concentrat i vinagres;
- Encarregat i encarregada de l’envelliment i la criança del destil·lats i vinagres;
Sortides Acadèmiques
Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic/a de grau superior de vitivinicultura. La superació d’aquests estudis permet accedir:
- Qualsevol altre cicle formatiu de grau superior, en les condicions d’admissió que s’estableixin.
- Als ensenyaments conduents als títols universitaris de grau en les condicions que s’estableixin.
Notícies relacionades
Els alumnes becats tenen petits projectes vitícoles al Bages. El passat mes de juliol, l’acte de graduació de la primera...