Cicle Formatiu de Grau Superior
Vitivinicultura

Aquests estudis capaciten per organitzar, programar i supervisar la producció vitícola i les operacions d’elaboració, estabilització i envasat de vins i derivats, aplicant els plans de producció, qualitat, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental, d’acord amb la legislació vigent.
- 2 cursos
- 2000 hores
- A distància
- Títol : IAA0 Viticultura
Relació de Mòduls Formatius/Hores i Modalitat
Mòdul Formatiu | Hores | Modalitat |
M1. Viticultura** | 264h | a distància |
M2. Vinificacions** | 165h | a distància |
M3. Estabilització, criança i envasament ** | 198h | a distància |
M4. Anàlisi enològica** | 132h | a distància |
M5. Indústries derivades ** | 99h | a distància |
M6. Tast i cultura vitivinícola ** | 132h | a distància |
M7. Comercialització i logística en la indústria alimentària | 99h | a distància |
M8. Legislació Vitivinícola i Seguretat alimentària | 66h | a distància |
M9. Gestió de la qualitat i ambiental en la indústria alimentària | 132h | a distància |
M10. Processos bioquímics ** | 132h | a distància |
M11. Formació i Orientació Laboral (FOL) | 99h | a distància |
M12. Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE) | 66h | a distància |
M13. Projecte en la indústria vitivinícola | 66h | a distància |
M14. Formació en Centres de Treball (FCTs) | 350h | presencial |
Tutoria* | 66h | a distància |
*La UF de tutoria té una dedicació horària addicional al currículum i es distribueix en els dos cursos.
**Aquests mòduls formatius poden tenir sessions presencials recomanades, però de caràcter voluntari.
Com hi puc accedir?
Poden accedir al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis i Vins les persones que compleixen algun dels requisits següents:
- Tenir el títol de Batxillerat o equivalent.
- Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
- Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
- Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP).
Sortides professionals
La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
- Tècnic o tècnica vitivinícola;
- Encarregat i encarregada de procés de destil·lació i rectificació;
- Encarregat i encarregada de recepció de mostos frescos i sulfitació;
- Supervisor o supervisora de columnes de destil·lació i concentració;
- Tècnic o tècnica en anàlisi sensorial.
- Encarregat o encarregada de la línia d’envasament de destil·lats, concentrat i vinagres;
- Encarregat i encarregada de l’envelliment i la criança del destil·lats i vinagres;
Sortides Acadèmiques
Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic/a de grau superior de vitivinicultura. La superació d’aquests estudis permet accedir:
- Qualsevol altre cicle formatiu de grau superior, en les condicions d’admissió que s’estableixin.
- Als ensenyaments conduents als títols universitaris de grau en les condicions que s’estableixin.