Descobrint vins del vell i nou món pels cinc continents
El tast d’aquest mes, amb el sommelier Josep Pelegrín, ens ha portat a través dels cinc continents, a descobrir les diferències entre els vins del vell món, centrats a Europa, i els del nou món, representats pels Estats Units, Sud-àfrica o Nova Zelanda.
Els vins europeus, amb una gran riquesa en el patrimoni vitivinícola es distingeixen per la seva complexitat i refinament, vins amb història, tradició i “saber fer” acumulat durant segles. Vins amb estructura i elegància, subtils i equilibri. Els vins del nou món són innovadors, atrevits i moderns al paladar. La tecnologia, les noves pràctiques de cultiu i l’elaboració donen lloc a vins vibrants i frescos. Les varietats de raïm també juguen un paper clau, les clàssiques com Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Pinot Noir dominen a Europa, mentre que el nou món explora amb varietats com la Zinfandel, el Chenin Blanc i el Sauvignon Blanc. Així doncs, mentre els vins europeus ens donen més complexitat i estructura, els del nou món ens ofereixen una expressió franca i lliure.
El tast de 5 vins a través dels continents ens ha permès explorar les diferències entre el vell i el nou món del vi i la riquesa de la diversitat vitivinícola global, trobant en cada copa història, cultura, terrer i la infinitat de varietats que el món del vi ens pot oferir.
11 d’abril
Tast horitzontal: el Macabeu català
amb Gemma Jodar, sommelier
a les 19h a l’aula ESVICC
Vols ser soci del nostre Club de Tast? contacta’ns