Cicle Formatiu de Grau Mitjà
Olis d’Oliva i Vins
El CFGM Olis d’Oliva i Vins té una durada de 2 cursos i proporciona els coneixements necessaris per a realitzar les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis i vins, així com per a utilitzar maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell. Com també la capacitació per treballar en molins d’oli o cellers.
En acabar els estudis seràs capaç d’elaborar i envasar olis d’oliva, vins i altres begudes d’acord amb els plans de producció i qualitat, preparar i mantenir els equips i les instal·lacions garantint-ne el funcionament i promocionar i comercialitzar els productes elaborats.
- 2 cursos acadèmics
- 2.000 hores
- Formació en centres de treball en empreses del sector
- Possibilitat de cursar mòduls formatius per separat
- Activitats pràctiques presencials en cellers i molins
- Facilitat per compaginar estudis i treball
Relació de Mòduls Formatius/Hores i Modalitat
MÒDUL FORMATIU | HORES LECTIVES | *HORES PRÀCTIQUES | MODALITAT |
0317 Extracció d’Olis d’oliva | 99 hores | 99 hores | semipresencial |
0318 Elaboració de vins | 198 hores | 165 hores | semipresencial |
0319 Condicionament d’olis d’oliva | 66 hores | 53 hores | semipresencial |
0031 Seguretat i higiene | 66 hores | 33 hores | semipresencial |
0146 Venda i comercialització de productes alimentaris | 66 hores | a distància | |
0030 Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària | 33 hores | 33 hores | semipresencial |
0316 Matèries primeres i productes Oleícola, Vinícola i d’Altres Begudes | 165 hores | a distància | |
0321 Anàlisi Sensorial | 66 hores | a distància | |
0320 Elaboració d’altres begudes i derivats | 99 hores | 99 hores | semipresencial |
0116 Principis de manteniment electromecànic | 33 hores | 33 hores | semipresencial |
0156 Anglès professional | 66 hores | a distància | |
1713 Projecte Intermodular | 198 hores | a distància | |
1664 Digitalització aplicada als sectors productius | 33 hores | a distància | |
1708 Sostenibilitat aplicada al sistema productiu | 33 hores | a distància | |
1709 Itinerari personal per a l’ocupabilitat I | 99 hores | a distància | |
1710 Itinerari personal per a l’ocupabilitat II | 66 hores | a distància | |
Mòdul Professional Optatiu | 99 hores | a distància | |
**Tutoria | a distància |
*Les hores de pràctiques que apareixen en el quadre anterior son una repartició de les hores de pràctiques totals (515h.).
**Es realitzarà un seguiment online durant el curs.
Per què estudiar a Vedruna Artés?
- El nostre objectiu: formar grans professionals del sector.
- Metodologia a distància: La part teòrica es cursa mitjançant la plataforma digital i es complementa amb pràctiques presencials als laboratoris del centre i en empreses especialitzades.
- Aula Virtual - Aprenentatge interactiu.
- Plataforma de comunicació online.
- Recursos online.
- Atenció personalitzada: Agilitat i flexibilitat en el procés d’aprenentatge.
- La formació està oberta també als professionals del sector amb manca de titulació.
Com hi puc accedir?
Poden accedir al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis i Vins les persones que compleixen algun dels requisits següents:
- Tenir el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria.
- Haver superat el curs específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
- Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar.
- Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP).
- Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
- Haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI).
- Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
Sortides professionals
Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic o tècnica d’Olis i Vins La superació d’aquests estudis permet accedir:
- Al batxillerat.
- A un cicle de grau superior de formació professional.
- Accedir al món laboral com a:
- Cellerer, elaborador de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats.
- Mestre d’almàssera, extractora i refinat d’olis d’oliva.
- Recepcionista de matèries primeres.
- Operador de secció d’embotellat i/o envasament.
- Auxiliar de laboratori en almàsseres i cellers.
- Auxiliar de control de qualitat en almàsseres i cellers.
- Comercial d’almàsseres i cellers.
Demana més informació
Notícies relacionades
Els alumnes becats tenen petits projectes vitícoles al Bages. El passat mes de juliol, l’acte de graduació de la primera...