La diversitat del Macabeu: un tast horitzontal de vins blancs de Catalunya
Un tast horitzontal és un esdeveniment de degustació de vins en el qual es tasta una selecció de vins d’una mateixa categoria o varietat, però provinents de diferents regions geogràfiques o productores. En aquesta experiència, els assistents van tenir l’oportunitat de comparar i contrastar les diferents característiques dels vins, com ara el perfil de sabor, el cos, l’aroma i la complexitat, en funció de la seva procedència i del mètode d’elaboració, d’explorar la diversitat i les subtileses que poden existir entre els vins d’una mateixa categoria, la varietat macabeu, de cinc regions vinícoles de Catalunya: Penedès, Conca de Barberà, Costers del Segre, Tarragona i Pla de Bages. Cada tipus de vi ens portarà a l’essència del terreny i la tradició de cada zona amb expressions diferents d’aquesta varietat i el seu caràcter en cadascuna de les seves vinificacions.
A Catalunya, la varietat macabeu ocupa una posició destacada en el paisatge vitivinícola, sent una de les varietats blanques més cultivades a la regió. Representa aproximadament al voltant del 20-25% del cultiu total de varietats blanques. Aquesta estimació pot variar lleugerament en funció de la font de les dades i les tendències del mercat.
Aquí us presentem la selecció de vins d’aquesta trobada: