L’últim de la temporada coincideix amb l’últim tast de la Fira VIBA
La Casa de la Culla, masia de més de mil anys d’antiguitat i seu oficial de la DO Pla de Bages, ha estat el marc de celebració de l’últim tast de la temporada, que també ha coincidit amb el tancament dels actes de la Fira Viba. El tema escollit per aquesta ocasió han estat els Rosats del Pla de Bages.
El vi rosat, amb la seva atractiva gamma de colors que va des del pàl·lid salmó fins al gerd intens, ha guanyat popularitat els darrers anys. Dins de les diverses regions vinícoles de Catalunya, el Pla de Bages destaca per la producció de vins rosats de gran qualitat que es caracteritzen per una frescor i una vivacitat que els fan molt atractius.
Les varietats de raïm més utilitzades per a la seva producció són el picapoll negre, el sumoll i el mandó, varietats autòctones, que aporten una personalitat única als vins de la regió i també amb varietats foranes autoritzades com el merlot o el cabernet sauvignon.
Aquests vins solen tenir notes de fruites vermelles, flors i, en alguns casos, tocs d’herbes aromàtiques que reflecteixen la flora i el terrer de la regió. Són molt versàtils a l’hora del maridatge. La seva acidesa i frescor els fan ideals per acompanyar plats lleugers com amanides, arrossos, mariscs i peixos. També es poden gaudir sols, com a aperitiu, gràcies a la seva capacitat de refrescar el paladar.
Aquí us presentem la selecció de vins d’aquesta trobada: