Vins de Muntanya: Caràcter i Singularitat
Els vins de muntanya es caracteritzen per ser productes amb personalitat marcada, resultat d’un entorn únic i extrem.
Les vinyes es cultiven a altituds elevades, sovint per sobre dels 500 metres sobre el nivell del mar, en terrenys de pendents pronunciades. Aquestes condicions afavoreixen una maduració lenta del raïm, donant lloc a vins amb acidesa elevada, frescor notable i aromes intensos.
A més, les temperatures fredes de la nit i la gran exposició solar diürna contribueixen a desenvolupar una complexitat aromàtica única, amb notes florals, herbàcies i minerals, sovint amb tocs de fruita fresca.
Aquí us presentem la selecció de vins de l’últim tast de la temporada:
La Picapoll, tant en la seva versió blanca com en la negra, ha demostrat ser una varietat versàtil, capaç d’adaptar-se a diferents entorns i condicions climàtiques. Aquesta capacitat d’adaptació, juntament amb les seves característiques organolèptiques, fa que la Picapoll sigui una varietat amb molt potencial per afrontar els reptes que planteja el canvi climàtic. En definitiva, tot i que la Picapoll s’identifica fàcilment amb el Pla del Bages, és un raïm que fa seva qualsevol terra on neix, reflectint fidelment les particularitats del lloc.