Amb l’arribada de la tardor, al Pla de Bages comença un dels moments més importants de l’any per als agricultors i productors locals: la campanya de recol·lecció de l’oliva i la producció d’oli d’oliva verge extra. Aquesta tradició mil·lenària es manté viva a la comarca produint olis de qualitat que reflecteixen les característiques pròpies de la terra bagenenca.
Amb l’obtenció del punt òptim de maduració de l’oliva, la recol·lecció està en el seu punt més àlgid durant els mesos de novembre i desembre. Amb la matèria primera ja a punt, el molí es posa a treballar per obtenir l’oli a través del premsat en fred Aquest mètode permet conservar les propietats organolèptiques de l’oli, com el sabor i l’aroma. Aquestes propietats són les que distingeixen els olis de la regió, amb notes que van des dels sabors afruitats i lleugerament amargs fins a tocs d’ametlla i verdor herbàcia.
L’oli d’oliva verge extra del Pla de Bages destaca per les seves propietats organolèptiques excepcionals, que el fan reconeixible al paladar. Una textura sedosa, un perfil de sabor complex, amb tocs amargs i picants que revelen la presència de polifenols i antioxidants naturals, són part dels elements que, no només contribueixen a un sabor excel·lent, sinó que també aporten beneficis per a la salut.
Que gaudiu molt de la nova temporada d’OLI!