Anàlisi enològica*
Aquest curs ens acosta als diferents processos analítics en la indústria enològica, entre els que trobem els anàlisis fisicoquímics, l’anàlisi instrumental i l’anàlisi microbiològic. * Imprescindible tenir coneixements avançats de vinificacions o haver cursat el curs de Vinificacions
Legislació i seguretat alimentària
Aquest curs ens aproxima al paraigües legislatiu sota el qual opera la indústria vitivinícola, així com als requisits i aspectes a tenir en compte referents a la seguretat alimentària.
Processos bioquímics*
El curs de processos bioquímics ens obre el món de les fermentacions, les eines biotecnològiques emprades així com els defectes del vi, origen i actuacions per evitar-los. * Imprescindible tenir coneixements avançats de vinificacions o haver cursat el curs de Vinificacions
Producció i Control Vitivinícola i Oleic
Aquest curs pretén acostar el procés de producció i control vitivinícola i oleic a través de l’estudi de les condicions òptimes pel cultiu d’aquest producte, els processos de poda, tractament, entre d’altres.
Vinificacions
El curs de vinificacions ens ofereix un coneixement més avançat del procés de vinificació a través de l’estudi dels controls de maduresa del raïm, el control d’operacions prefermentatives i la pròpia conducció de les vinificacions. *Es recomana tenir coneixements previs o haver cursat els cursos d’Elaboració de Vins i Produccció Vitivinícola.
Viticultura
El curs de viticultura pretén apropar-nos a la terra a través de l’estudi de l’esbliment de la vinya, la poda, les operacions culturals, la plantació i conducció de la vinya i a les tècniques de protecció del cultiu. *Es recomana tenir coneixements previs de viticultura o haver cursat els cursos d’Elaboració de Vins i Produccció […]
Elaboració d’altres begudes i derivats
Aquest curs pretén acostar el procés d’elaboració d’altres begudes com ara els aiguardents, licors i begudes espirituoses, sense oblidar els vinagres, sidres i vins aromatitzats, des del moment de la recepció de la matèria primera fins a l’envasament del producte final.
Anàlisi Sensorial
En aquest curs descobrirem els materials i instal·lacions necessaris per a l’anàlisi sensorial i ens endinsarem en l’apassionant món del tast d’olis i de vins, begudes derivades i altres.
Extracció d’Olis d’Oliva i Condicionament d’Olis d’Oliva
Al llarg d’aquest curs descobrirem tot el procés d’elaboració de l’oli d’olia des de la recepció i extracció, fins als paràmetres físics i químics i l’envasament, emmagatzematge i tractament de subproductes. Tot plegat ens farà entendre la complexitat d’aquest producte i valorar-ne la seva qualitat.
Elaboració de vins
Aquest curs pretén acostar el procés d’elaboració de vins a través de l’estudi de les operacions prefermentatives, les vinificacions, l’estabilització, la criança i les vinificacions especials.